Speciális  Hegesztő  Kft.

Szövegdoboz:

K+K  Group©

„A legjobb az, ha a nagy problémákkal már akkor foglalkozunk, amikor még kicsik.”           Vető József

Minősített hegesztés

 

Mit jelent a minősített hegesztés?

Először is minősített hegesztést ma már csak hegesztőüzemi minősítéssel –pl: EN-1090- rendelkező cég végezhet. Egy hegesztő szakmérnök által készített WPS hegesztő utasítás vagy egy érvényes oklevéllel rendelkező minősített hegesztő önmagában már nem elegendő a hivatalos teljesítmény nyilatkozat kiállításához.

A minősített hegesztés felsőfokú hibamentes hegesztési varrat készítését jelenti. A hegesztés egy korszerű, számtalan előnnyel járó rögzítési eljárás, de nagyon nagy hibalehetőségeket hordoz magában. Számos kiemelt jelentőségű sok embert érintő szerkezetnél rendkívül veszélyes lehet, ha egy anyag elreped vagy eltörik a sok év használat után. Például egy atomerőműben üzem közben, vagy egy üzemanyagszállító járművön a sűrű forgalomban, egy munkagépen terhelés alatt, vagy például egy tűzoltólétrán bevetés közben, és még sorolhatnánk hosszasan. Az ilyen kiemelt jelentőségű pontokon csakis a tökéletes és 100%-ban ellenőrzött hegesztési varratok jelentik a tartós és biztonságos megoldást.

 

Hogyan készül egy minősített hegesztési varrat?

1:          Statikus megfelelő statikai tervet készít a szerkezetről, legyen az akár újonnan gyártott vagy régi, sérült műtárgy.

2:          Egy minősített hegesztési varrat műszaki paramétereit, elkészítésének módját hegesztő szakmérnök rögzíti egy WPS hegesztési utasításban.

3:          A hegesztési munkálatokat megfelelően dokumentált és validált hegesztő készülékkel lehet elvégezni.

4:          Valamennyi alapanyag, segédanyag (hozaganyag, hegesztő védőgáz)  megfelelő minőség tanúsítványokkal kell, hogy rendelkezzen.

5:          A hegesztést megfelelő anyagtípusra és érvényes oklevéllel minősített hegesztő szakmunkás végezheti.

6:          A hegesztésről szúrópróbaszerű vagy részletesen (mérnöki kiírás függvénye) ultrahang és/vagy röntgen vizsgálat készül.

Ezekből együttesen állítja ki a hegesztést végző cég a hegesztési műbizonylatot.

Cégünk által elvégzett hegesztéseket valamint a kiállításra kerülő műszaki teljesítmény nyilatkozatot az összes általunk ismert hatóság (pl: Nemzeti Közlekedési Hatóság, stb…) elfogadja.

K+K  Group©

Alvázerősítő

profilok

Nyomástartó

edények

gyártása,

javítása

Épületelemek

 gyártása

Építőipari

 hegesztések

Mutatványos

eszközök

 gyártása

Tartálykocsik

 javítása

Munkagép

 hegesztések

Munkagép

 kipufogók

gyártása

©2002-2024        Speciális Hegesztő Kft.             Minden jog fenntartva!             ISO3834                 EN1090

Speciális Hegesztő Kft.

EU Hungary  -  Budapest

Repülőtéri képviselet:           1188 Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 216. sz. épület

Székhely:                 1174 Régivám köz 37-40.

Tel: +36-30/721-1429

Adószám:  25077124-2-42                    Bankszámlaszám:  11714006-20460420-00000000

URL:   www . minositett hegeszto . hu               E-mail:  info @ minositett hegeszto . hu

Speciális Hegesztő Kft. 
Alváz hegesztés
Speciális Hegesztő Kft. 
Alváz hegesztésHegesztőműhely - RólunkMinősített hegesztésHegesztőtanúsítványAcélszerkezet gyártásAlváz hegesztésMunkagép hegesztésNyomástartó edények gyártásaMutatványos eszköz gyártásRozsdamentes hegesztésAutomatizált hegesztésRepülőtéri hegesztésKözúti hegesztésSOS hegesztésHőkezelés - PWHTHegesztőműhelyMobil hegesztőműhelyKomplex hegesztő szolgáltatásHegesztés anyagvizsgálatHegesztő referenciákHegesztés árHegesztés garanciaHegesztés kapcsolatTitán hegesztésÖntvény hegesztésAlumínium hegesztés